Johan Kuijken Ploegenkoers / Funklasse

Wat is een wielercriterium zonder een wedstrijd, waarbij ook recreanten en andere hobbymatige wielrenners het tegen elkaar op kunnen nemen. Ook de Wielerronde van ‘t Loo organiseert een dergelijke wedstrijd met een echte ploegenkoers. Maximaal 25 ploegen van elk 3 deelnemers nemen het tegen elkaar op, waarbij de aankomsttijd van het derde ploeglid leidend is voor de klassering. Bij deze koers wordt gezamenlijk gestart. Gezelligheid, veiligheid, sportiviteit staan voorop, maar het wedstrijdelement ontbreekt zeker niet!

Hieronder de voorwaarden:
– De start van de wedstrijd is om 12.30 uur, rugnummers afhalen tussen 11.30 en 12.00 uur.
– Er wordt 30 km gereden, 15 ronden van 2 km.
– elke ploeg bestaat uit 3 personen, waarbij de aankomst van het derde teamlid leidend is voor de klassering
– Deelnemers moeten tenminste 16 jaar oud zijn.
– Licentiehouders worden uitgesloten van deelname.
– Ploegen mogen bestaan uit zowel heren als dames. Hoewel alle ploegen tegelijk starten, rijden ploegen die volledig uit dames bestaan een aparte competitie.
– Ploegen kunnen bestaan uit collega’s, vrienden, buurtgenoten etc.
– Deelnemers moeten afkomstig zijn uit groot Bergeijk, een aantoonbare connectie te hebben met gemeente Bergeijk, of aantoonbaar verbonden zijn met een sponsorend bedrijf van de wielerronde.
– De organisatie heeft het recht ploegen of deelnemers uit te sluiten.
– Ploegen dienen duidelijk herkenbaar te zijn, d.m.v. een eenduidig tenue.
– Er kunnen maximaal 25 ploegen starten. Vol = vol. Latere inschrijvingen komen op de reservelijst.
– Deelnamekosten zijn €7,- pp. Dit zijn organisatorische kosten die wij moeten voldoen aan de KNWU voor verzekering, jurering etc.
– Voor deelnemende bedrijfsteams, die tevens pakketsponsor (pakket 1 t/m 3) zijn, is deelname gratis.
– Inschrijven kan vanaf 20-7-2022 tot 17-9-2022 via een mail aan looriders@wielerrondehetloo.nl Hierbij vermeld je naam van de ploeg + namen en woonplaats van de deelnemers.
– Inschrijving is definitief na ontvangst van €21,- op rekeningnummer NL69RABO0348259174 t.n.v. ‘Stichting Comité Loo Riders’ o.v.v. ‘Funklasse’ en naam van je ploeg.

Wij kijken uit naar deze wedstrijd en hopen op jullie deelname! Heb je vragen? Dan kun je mailen naar het genoemde mailadres of contact opnemen met 06-25320939.