Eerste wielerronde van ’t Loo op 20 september a.s. afgelast

Eind 2019 hebben enkele wielerliefhebbers uit het kerkdorp ’t Loo het plan opgevat om een wielerronde van ’t Loo te gaan organiseren. De kern van de organisatie bestaat uit het fietsclubje “De Loo Riders”. Natuurlijk hebben we destijds als eerste contact opgenomen met de KNWU (de Nederlandse Wielerbond) en hebben we een datum toegewezen gekregen op de derde zondag van september; voor dit jaar is dat 20 september.

De organisatie van onze wielerronde lag geheel op schema toen de lockdown in verband met het coronavirus plaatsvond. In eerste instantie hoopten we dat we in mei er weer vol tegenaan zouden kunnen gaan. Intussen weten we dat dit veel langer gaat duren en niemand durft zelfs te voorspellen hoe lang. Wij hebben daarom besloten om de organisatie voor 2020 stop te zetten. Allereerst lijkt het ons zeer lastig om de benodigde sponsoring bij het bedrijfsleven te verwerven. In deze tijd hebben de bedrijven het al moeilijk genoeg om de crisis door te komen. Verder is het maar de vraag wanneer de regels dermate versoepeld worden dat we op volle kracht weer verder kunnen met de organisatie. Het coronavirus is ook voor ons een te grote tegenstander.

Het spreekt voor zich, dat wij ons vol willen inzetten om de ronde in 2021 een succes te laten worden. Deze gaat plaatsvinden op zondag 19 september 2021. Stichting Wielercomité Loo Riders hoopt op deze datum een hele mooie wielerronde te mogen organiseren met drie categorieën: Funklasse, Dames en Elite. Het parcours start in de buurt van de kerk op ’t Loo in de richting van Luyksgestel. Het gaat dan via het Achterste Loo, de Bredasedijk, en de v.d. Tillaartstraat terug naar ’t Loo waar de Finish ligt.

Wij hopen dat vele wielerliefhebbers en anderen uit de regio kunnen gaan genieten van onze nieuw te organiseren wedstrijd. Wij houden U op de hoogte.

Peter van Uijtregt, Voorzitter.